Om BISSELL

Expert på hemstädning

BISSELL är ett familjeföretag som har varit ledande inom branschen av hemmets rengöringsprodukter i över fem generationer.


Vi är starkt engagerade för att förstå det vardagliga livet och konsumenternas behov, som berör hemmets rengöring. Denna grundläggande tanke får oss att undersöka städvanor som förekommer i hemmiljön. Det skapar grunden för BISSELL att utveckla förnuftiga rengöringslösningar och erbjuda verkliga innovationer, som är inspirerade av det verkliga livet.

BISSELLs partners är dedikerade till att erbjuda överlägsen service, eftersom våra professionella har stark passion för att kunna erbjuda det bästa för dig.

Detta är tradition, innovation och passion. Detta är vårt förflutna, vår nutid och vår framtid.

Vi är experter på hemstädning!Vår historia

En historia av goda affärer sedan 1876

Det började med utspillt sågspån
Liksom många välmenande människor, som bestämde sig för att ha en avkopplande lördag, hade vi ingen avsikt att börja städa — det bara hände så. År 1876 Melville R. Bissell och hans fru, Anna, ägde en liten porslinsbutik i Michigan. Eftersom de ständigt måste rengöra sågspån från mattan i butiken (du vet hur det känns?), uppfann Melville en unik "mattsopare" och patenterade den. När kunder och vänner började fråga var de kunde köpa mattsoparen, skapades en ny affärsverksamhet.

Det är en BISSELL-kvinnas värld
Det är temat här hos BISSELL. När Melville Bissell dog 1889, var det inte fråga om vem som skulle börja leda företaget. Hans fru Anna steg fram för att ledningen i verksamheten och för att bli den första kvinnliga vd i Amerika. Hon försvarade aggressivt företagets patenten och marknadsförde sopmaskiner framgångsrikt i Nordamerika och Europa. Faktum är att i slutet av 1890-talet blev drottning Victoria BISSELLs mest betydelsefulla anhängare, som insisterade på att hennes slott skulle "Bisselleras" varje vecka. Slottets betjänter måste ha älskat den extra fritid de hade efter att kungliga mässar blivit mycket lättare att städa upp.

Renhet möter lätthet
Det finns mycket roligt ute i världen, så när vi hade erövrat ett slott, började vi arbeta för att göra rengöring med BISSELL produkterna ännu enklare. År 1956 introducerade vi den manuella mattshamponeraren, vilket gjorde att traditionella sättet att skura mattor på knän föråldrade. Cinderella, du är välkommen. Bara ett år senare vann vår Shampoo Master Bachner-priset för prestation i det fascinerande området praktisk tillämpning av gjutna och formade plastföremål. Vi var verkligen framgångsrika. I slutet av 60-talet hade vi erövrat marknaden på alla ytor med att revolutionera sättet med vilket människor kunde lätt rengöra hemmet. Vi introducerade den första kombinationsenheten Dammsugare / Golvtvätten, Dry Powder Rug Shampoo och Applicator-enheten samt första sopmaskinen med dubbla borstar—den såkallade Gemini Sweeper enheten.

Renhet tränger ännu djupare
År 1979 gjorde vi magi, med att införa den första djuprengörande BISSELL-matttvätten, som fick smutsiga mattor att försvinna. Sedan i slutet av 1980, precis som New Kids on the Block sjöng "Hangin Tough", gjorde tvärtom och skapade BISSELL SC, företagets första djuparengöringstvätt, som inte längre var bunden till en vattenkälla i huset . Som resultat blev djuprengöring av mattor effektivare och bekvämare än någonsin, och det är den väg vi har fortsatt med sedan dess. Vi skapade BISSELL-djuptvätten Big Green Clean Machine®, döpt till "Big Daddy" för djup rengöring. Dessutom introducerade vi PowerGroom®, den första BISSELL-märkta upprätt-stående damsugaren på 90-talet, som överträffade alla förväntningar. Saker och ting blir lite håriga På ett bra sätt! I början av 2000-talet, upptäckte vi att vi alla här på BISSELL känner en gemensam kärlek för husdjur (72% av oss är djurägare!). Men för alla de fantastiska skäl, som vi älskar våra fyrbenta vänner, är de inte så uppmärksamma på ett snyggt hem. När vi fick reda på att detta var en avskräckande sak för många, som eventuellt skulle skaffa sig ett sällskapsdjur, visste vi att vi var tvungna att göra något. År 2001 började vi samarbeta med Petfinder.com och 2005 lanserade vi en bärbar djuprenare SpotBot®, vår första produkt som utformats speciellt för att städa upp efter husdjur. Under ledning av Cathy Bissell (matte till tre svarta labbisar), fortsatte vi att stödja PET samhället genom bidrag till amerikanska välgörenhetsorganisationer för husdjur. Och i 2011, grundade hon BISSELL Pet Foundation, en ideell organisation som förespråkar för förlorade, misshandlade, försummade och övergivna husdjur genom att samla in pengar genom försäljning av BISSELL sällskapsdjursprodukter. Sedan starten har BISSELL Pet stiftelsen kunnat tilldela mer än $ 500.000 till över 375 organisationer i 43 delstater. Vårt mål är att höja summan till $ 250.000 årligen genom PET produktförsäljning för att stödja stiftelsens räddningsarbete. Vi är djupt engagerade i att hjälpa djur att hitta ett hem och visa BISSELL-kunder, att med rätta rengöringsverktyg kan sällskapsdjur betyda glädje och kamratskap, snarare än hårbollar och "överraskningar".

Nu blir hemmet djuprent
Till denna dag, är BISSELL fortfarande ett familjeägt företag, som vill erbjuda dig effektiva och enkla metoder att rengöra ditt hem. Glöm det traditionella damsugandet och njut av djuprenat hem. Vare sig det gäller barnmat eller rödvin, lera eller choklad, katthår eller husdjursavfall — vi är här för att hjälpa dig att klara av dessa mässar. Du kan bli av med dem i en handvändning, och gå koncentrera dig på det mest väsentliga i hemmet — trivsamt boende.