MultiReach Ion XL 18V

Skaftdammsugare

Perfekt för snabb, vardagsstädning

1  /  8

MultiReach Ion XL 18V

2 i 1 bekväm sladdlös dammsugare och effekt som håller upp till 30 minuter

Kraftfull rengöring som varar. En kraftfull rengöring finns i en liten, sladdlös dammsugare. MultiReach Ion XL lätta sladdlösa dammsugare är en lättanvänd sladdlös dammsugare med en avtagbar handdammsugare. Med det kraftfulla 18V Li-Jon-batteriet får du upp till 30 minuters drifttid och 50% större kapacitet, så du kan rengöra småsmuts eller hela rum. Ta bort handdammsugaren för snabbrengöring eller ovan golvytor.

EdgeREACH™-tekniken levererar kraftfull sugkraft till kanterna på dammsugarfoten för att fånga upp smuts och skräp även från hörnen. Den nya Clean Turn(TM) filterteknologin låter dig enkelt hålla filtret rent. Det medföljande fogmunstycket med dammborste hjälper till att rengöra svåråtkomliga områden. Det är den kraft du behöver i en kompakt design.

2 i 1 bekväm sladdlös dammsugare och effekt som håller upp till 30 minuter

18V litiumjonbatteri ger 30 minuter av sladdlös kraft

EdgeREACH™-teknik för att maximera sugeffekt för kant till kant rengöring

Stor dammbehållare för mer rengöring, mindre tömning

Dubbelnivå-filtrering för förbättrad sugeffekt och enkelt underhåll

Tryckknapp 2-i-1 frigöring

2-vägs vikbart handtag för avståndsrengöring och förvaring

Kraftfull svängtapp för 180 graders manövrerbarhet

Snabbladdande dockningsstation med förvaring för verktyg

Visa mer

Var man kan köpa

Säker för användning på marmor, keramik, sten, vinyl, laminat, linoleum och förseglade trägolv.

Allmänna specifikationer:

Rengöringsytor Mattor, Hårda golv, Rengöring ovanför golv, Trappor
Color Titan och orange accenter

Tekniska specifikationer

Ytterligare borstvals Ja - borstrulle för hårda golv
Batterityp 18 V Li-Ion
Capacity (L) 0.6 L
Laddningsstation Ja
Laddningstid 4 timmar
Kontroller på handtag Ja
Filtrering Clean Turn™ veckat filter
Vikbart handtag Ja
Upptagning på hårt golv 0.97
Medföljer i förpackningen t.b.c.
Ljudnivå (dB) 77 dB(A)
Upptagning på hårt golv betyg 0,97
Pick up carpet 22% (ASTM plyschmatta)
Löstagbar borste Ja
Körtid 30 minuter
Sugeffekt (aW) 17 aW
Varierbar effekt Ja
Verktyg t.b.c.
Löstagbar borstvals Yes
Vikt 2.63 kg

FAQ

 • Kontrollera att borstens strömkapp är på. Om den inte är på, roterar inte borsten. OBS! Borstens strömställare stängs av varje gång maskinen stängs av.

  Kontrollera om skräp har fastnat i borstvalsen.

 • Om det finns stopp...
  -  Den här maskinen har en återställningsfunktion för borstvalsen så att borstvalsen stängs av om det fastnar större skräp i den.
  - Om det händer, stäng av maskinen och ta bort stoppet.
  - Vänta i cirka 15 sekunder tills motorn har svalnat innan du slår på maskinen igen. Efter att den tiden har gått fungerar borsten som den ska. 

  Om det inte finns några tecken på stopp...
  -  Borstvalsen kan behöva rengöras från skräp. Stäng av maskinen så att borsten riktas mot dig
  -  När du tittar på maskinens nederdel vid foten finns en spärr på höger sida. Om den är låst pekar skjutreglaget mot låssymbolen. Lås upp genom att föra ner pilen mot upplåsningssymbolen. (Se bilderna nedan)

lock

Lyft fliken och ta ut borsten ur foten och rengör borsten från smuts. (På bilden nedan visas fliken uppfälld.) OBS! Det finns ingen rem att ta bort och kontrollera.

lift the tab

Ta bort borstvalsen och kontrollera ändlocken på borstvalsen och fotens hus med avseende på skador. Kontrollera också och ta bort skräp som ansamlats på borstvalsen när du har tagit bort den..

Sätt tillbaka borsten och lås den i läge genom att trycka låspilarna upp mot låssymbolen. Den fyrkantiga änden passar in i det fyrkantiga uttaget under låsspärren. Försök att dra runt borsten för hand. Om det fungerar, ställ tillbaka dammsugaren upprätt, slå på strömmen och kontrollera om borsten har börjat rotera genom den genomskinliga borstrutan.

Om borsten inte roterar, ta bort foten igen, ta bort borsten och prova med en annan borste (om du har fler borstar än den som medföljde maskinen). Om den borsten fungerar måste du byta den första borsten.

Om borsten fortfarande inte roterar och en annan borste inte fungerar, kontakta BISSELL.

Kontrollera att maskinen står på ett jämnt underlag och att den står kvar upprätt innan du lämnar den. Om dammsugaren fortsätter att välta, kontakta BISSELL.

Är smutsbehållaren full?
Töm behållaren om den är full

Om den är tom, kontrollera att filtret och filterskyddet sitter på plats i smutsbehållaren (filtret ska vara fastlåst i filterskyddet, se bilder nedan)

 

filter

 

filter

 

Saknas något filter?

Saknade filter måste beställas. Använd inte maskinen utan filter och filterskydd. Det kan skada motorn och göra garantin ogiltig.

Är filtret och filterskyddet smutsiga?

Om de är det, ta bort smutsbehållaren från handdammsugaren. Dra ut filterskyddet, som innehåller filtret, från mitten av smutsbehållaren. Dra ut det vita filtret (du måste låsa upp filtret från det låsta läget och lyfta det rakt ut) och tvätta filterskyddet och filtret med varmt vatten och milt rengöringsmedel. Kontrollera att de är helt torra och att insidan av smutsbehållaren har torkats ur innan filtren sätts tillbaka. (På bilderna nedan ser du hur du tar bort filtret från skyddet.)

 

filter

 

filter

 

Torka ut insidan av smutsbehålaren innan du sätter tillbaka filtren så att de tätar ordentligt.

 

Är smutsbehållaren säkert spärrad?

Om den inte är spärrad ordentligt tar du bort smutsbehållaren och sätter tillbaka den. Det ska höras ett klickljud när den hamnar i läge på handdammsugaren.

Om maskinen fortfarande blåser ut damm, kontakta BISSELL.

Är batteriet fulladdat? Om inte, kontrollera att maskinen är i läge AV innan du börjar ladda och att laddaren är inkopplad i ett fungerande eluttag.

Modell 1311 och 1312 kräver 4 timmars laddning vid det första tillfället och upp till 4 timmars laddning därefter beroende på hur mycket maskinen har använts.

 

Charging

 

1313-serien kräver 8 timmars laddning vid den första användningen och 8 timmars laddning krävs för att batteriet ska återfå full kapacitet.

 

Charging

 

Använd endast laddaren som medföljde din MultiReach och se till att laddaren är ordentligt ansluten till laddningsstationen om enheten har en sådan.

-Sitter nätsladden ordentligt i eluttaget? o Sitter nätsladden ordentligt i eluttaget?
- Kontrollera om laddaren är ordentligt ansluten till laddningsstationen
- Kontrollera om laddaren är varm
- Om laddaren inte blir varm under laddningen (se tabellerna ovan) kan den behöva bytas. OBS! Den blir inte varm om maskinen redan är fulladdad eller nästan fulladdad

Om det fortfarande inte finns någon ström efter att du har genomfört alla de här felsökningsstegen, kontakta BISSELL.

Modell 1311 och 1312 har sugreglage på handtaget. Se till att du använder rätt sugkraft för den typ av rengöring du utför. Du kan kontrollera sugkraften genom att trycka på knappen "+/-" på handtaget. Du hör en förändring i motorljudet – högre varv för mer sugkraft och lägre för mindre sugkraft.

På modell 1311 och 1312 har dammsugaren EdgeReach™-teknik. Om maskinen inte suger som den ska, kontrollera att EdgeReach är avstängt. Om den inte är avstängd skjuts smutsen framför maskinen och den suger inte upp något framför dig. Om du däremot vill använda EdgeReach trycker du in knappen ”EdgeReach” på handtaget. Det aktiverar EdgeReach-funktionen och lyser upp kanterna på foten för att meddela vad som händer. (Se bilderna nedan.)

EdgeReach bar

Se till att foten är helt isatt i maskinhöljet och kontrollera att handdammsugaren är helt låst I läge på maskinhöljet. Om handdammsugaren inte är helt låst i läge på maskinen går den inte att slå på.

Lossa handdammsugaren från maskinens hölje. Ta tag i handdammsugarens handtag och dra rakt ut.

Kontrollera att smutsbehållaren är tom. Tryck på den svarta knappen under strömknappen på handdammsugaren. Dra ner smutsbehållaren, ta bort filtret och filterskyddet och töm ut smutsen i soporna. (Se bilden nedan.)

dirt cup

Se till att smutsbehållaren sitter ordentligt på handdammsugaren. Den ska klicka på plats ordentligt och det ska inte finnas något glapp mellan smutsbehållaren och batteripaketet. (Se bilden nedan.)

BISSELL multireach

Lossa handdammsugaren från maskinens hölje. Ta bort smutsbehållaren från handdammsugaren och slå på enheten för att kontrollera sugkraften i motorledningen. (Se bilden nedan)

suction

Om det finns sugkraft vid motorledningen när handdammsugaren är borttagen, slå på strömmen och kontrollera sugkraften i den andra änden av munstycket.

Om det inte finns någon sugkraft kontrollerar du om munstycket är igensatt. Om det är igensatt tar du bort stoppet och kontrollerar sugkraften igen.

Suction power

Är smutsbehållaren full? Töm den om den är full. Om den är tom kontrollerar du filtret och filterskyddet. Är de smutsiga? Om de är smutsiga tar du bort smutsbehållaren från handdammsugaren. Dra ut filterskyddet, som innehåller filtret, från mitten av smutsbehållaren. Dra ut det vita filtret (du måste låsa upp filtret från det låsta läget och lyfta det rakt ut) och tvätta filterskyddet och filtret med varmt vatten och milt rengöringsmedel. Kontrollera att de är helt torra innan du sätter tillbaka dem i smutsbehållaren. (På bilderna nedan ser du hur du tar bort filtret från skyddet.)

filter

filter

Torka rent insidan av smutsbehållaren, sätt tillbaka filtren, sätt ihop handdammsugaren och sätt tillbaka den på maskinhöljet. Testa maskinens sugkraft. Gå vidare om det fortfarande saknas sugkraft..

Ta bort fotenheten och sök efter stopp på tre platser (se bilder nedan)

floor nozzle

filter

Är fotenheten låst i läge? Du ska höra att den klickar i läge när den sitter rätt på maskinen..

Är maskinen fulladdad? Om den inte är laddad, läs laddningsanvisningarna i avsnittet ”Ingen ström” i Vanliga frågor och svar.

Om maskinen fortfarande har svag eller ingen sugkraft efter att felsökningen är klar, kontakta BISSELL.

Modell- och serienumret finns på baksidan av handdammsugaren.

Multireach serial number

Sugkraften försvagas inte


 • Modell 1311 går i cirka 40 minuter med normal sugkraft och cirka 28 minuter med max sugkraft.

 • Modell 1312 går i cirka 30 minuter med normal sugkraft och cirka 20 minuter med max sugkraft.

 • Modell 1313 går i cirka 15 minuter (den här maskinen saknar sugkraftinställning)

Lättare/mer kompakt- Ett NiMH-batteri har samma vikt och storlek som ett litiumjonbatteri.

Lång livslängd vid förvaring


 • NiMH-batterier kan tappa 1–5 % av sin lagrade energi varje dag.
 • Litiumjonbatterier brukar behålla sin energi till och med efter flera månaders lagring.

Kräver lite underhåll/ingen minneseffekt i laddningsnivå

Om BISSELL

BISSELL är ett familjeägt företag som har varit ledande inom affärsområdet hushållsskötsel i över fem generationer. Vi har ett djupt engagemang att förstå livet och rengöringsbehoven hos våra konsumenter. Denna grundläggande tro leder oss till att utforska deras hemmiljöer och rengöringsvanor.

Läs mer