BISSELL är ett familjeägt företag som har varit ledande inom affärsområdet hushållsskötsel i över fem generationer. Vi har ett djupt engagemang att förstå livet och rengöringsbehoven hos våra konsumenter. Denna grundläggande tro leder oss till att utforska deras hemmiljöer och rengöringsvanor. Detta ger BISSELL grunden att utveckla uppfinningsrika hemrengöringslösningar och tillhandahålla sanna innovationer som är inspirerade av det verkliga livet. BISSELLs medarbetare är dedikerade till att erbjuda överlägsen service, eftersom våra proffs brinner för att vara bäst för dig. Det är tradition, innovation och passion. Detta är vårt förflutna, vår nutid och framtid.

Vi är experter på hushållsrengöring!


Historik

En historia av bra affärer sedan 1876

Liksom många välmenande människor som bestämt sig för att ha en avkopplande lördag, menade vi inte att börja städa - det hände bara. År 1876 ägde Melville R. BISSELL och hans fru Anna en liten porslinsaffär i Michigan. Eftersom de ständigt städade bort sågspån från mattan i affären (känner igen känslan?), uppfann Melville en unik mattsopare och patenterade den. När kunder och vänner började fråga var de kunde köpa mattsoparen, föddes ett nytt företag.


Det är en BISSELL-kvinnas värld; Det är temat här på BISSELL.

När Melville BISSELL dog 1889 var det ingen fråga om vem som skulle driva företaget. Hans fru Anna gick in för att leda verksamheten och blev den första kvinnliga VD:n i Amerika. Hon försvarade aggressivt företagets patent och marknadsförde sopmaskiner framgångsrikt i hela Nordamerika och Europa. Faktum är att Bissell i slutet av 1890-talet fick sin största beundrare i drottning Victoria och insisterade på att hennes palats Blev “BISSELLed” varje vecka. Slottsskötare måste ha älskat den extra ledighet som de fick efter att kungliga nedskräpningar blev mycket lättare att städa upp.


Rent möter Enkelt

Det finns mycket roligt att ha där ute ute i världen, så när vi hade erövrat ett palats började vi jobba med att göra rengöring med BISSELL-produkter ännu enklare. 1956 introducerade vi den manuella mattshamponeraren, vilket gjorde att metoden att skrubba mattor på händer och knän blev föråldrad. Askungen, varsågod. Bara ett år senare vann vår Shampoo Master Bachner-utmärkelsen för prestationer på det fascinerande området för praktisk tillämpning av gjuten och formad plast. Vi var på gång. Vid slutet av 60-talet behärskade vi alla ytor, vilket revolutionerade sättet och enkelheten med vilken människor städar, och erbjöd den första kombinerade Vac/Floor skrubbaren, Dry Powder Rug Shampoo och Applicator och Gemini Sweeper, den första två-borst sopmaskinen.


Rent blir ännu djupare

1979 skapade vi magi, introducerade den första BISSELL-mattdjuprengöringsmaskinen, vilket gjorde att smutsiga mattor lätt försvinner. Sedan, i slutet av 1980-talet, precis när New Kids on the Block sjöng “Hangin' Tough” gjorde vi motsatsen och skapade BISSELL SC, företagets första djuprengörare som inte längre var knuten till en vattenkälla i huset. Som en följd blev djuprengöring av mattor effektivare och bekvämare än någonsin, och det är på den vägen vi fortsatt sedan dess, och skapade BISSELL Big Green Clean Machine®, kallad “Big Daddy” för djuprengöring. Dessutom introducerade vi PowerGroom®, den första Bissell-märkta upprättstående dammsugaren på 90-talet, vilken mer än levde upp till sitt namn.


Saker blir lite håriga

På ett bra sätt! I början av 2000-talet upptäckte vi att vi alla här på BISSELL delar en kärlek till husdjur (72 % av oss är husdjursägare!). Men trots alla fantastiska saker vi älskar hos våra fyrbenta vänner, är de inte så uppmärksamma på ett städat hem. När vi fick reda på att detta var avskräckande för många som skulle kunna tänka sig att adoptera husdjur, visste vi att vi var tvungna att göra någonting. Under 2001 startade vi adoptionsinsatser i partnerskap med Petfinder.com, och under 2005 lanserade vi SpotBot® portabla djuprengöringsmedel, vår första produkt avsedd speciellt för rengöring efter husdjur. Under ledning av Cathy BISSELL (förälder till tre svarta labradorer) fortsatte vi att stödja husdjursgemenskapen genom bidrag till amerikanska djurvälgörenhetsorganisationer. Och år 2011 grundade hon BISSELL Pet Foundation, en ideell organisation som kämpar för försvunna, misshandlade, försummade och övergivna husdjur genom att skaffa pengar genom försäljning av BISSELL husdjursprodukter. Sedan starten har BISSELL Pet Foundation fått in över 500 000 dollar till över 375 organisationer i 43 stater. Vårt mål är att få in 250 000 dollar per år genom försäljning av husdjursprodukter för att stödja stiftelsens livräddningsarbete. Vi är djupt engagerade i att hjälpa husdjur att hitta hem och visa BISSELL kunder att med rätt rengöringsverktyg kan husdjursägande vara fullt av glädje och kamratskap snarare än pälsbollar och överraskningar


Nu hem till en djupare rengöring

Till denna dag är BISSELL fortfarande familjeägt och passionerat för att hjälpa dig att rengöra ditt hem effektivt så att du kan sätta ner dammsugaren, njuta av livet och komma hem till en djupare renhet. Sammantaget, om din nedskräpning är babymat eller rött vin, lera eller choklad, katthår eller husdjursolycka, så är vi här för att hjälpa dig att ta hand om den här nedsmutsningen, radera den i en nafs och fortsätta med den mest meningsfulla aspekten av ditt hem - att bo i det.