16 enkla steg mot ett allergisäkert hem!

Ingenting lägger sordin på sommaren som allergier. Kliande halsar, rinnande ögon och blockerade näsor kan göra det ganska svårt att uppnå den stekheta sommarkänslan! Medan läkemedel kan hjälpa till att lindra symtomen, finns det många andra sätt att hjälpa till att minska förekomsten av allergener i din hemmiljö.

 

Vad är en allergisk reaktion?

Medicinskt sett, när allergier uppkommer, reagerar immunförsvaret onormalt på ett visst ämne (t.ex. damm).

 

Känn till din kryptonit

De vanligaste upplevda allergierna är de dom responderar på pollen, damm, husdjursmjäll eller mögel (eller om du har riktigt otur, en kombination av dessa). Att fastställa vad det är du är specifikt allergisk mot hjälper kraftigt när det gäller att veta hur man minskar negativa symptom och gör livet enklare för dig själv eller familjemedlemmar som kämpar mot denna allergi. Ett besök hos en allergolog bör kunna ge dig en indikation om vad det är du behöver vara försiktig med. Att identifiera vad som utlöser dina allergier är en av de mest användbara saker du kan göra när det gäller allergisäkring av hemmet.

 

cleaning_tip_1

 

16 sätt att piska ditt hus till allergisäker form...

Håll luftfuktigheten på en medelnivå.

Om du inte redan äger en luftfuktare, investera i en. Ställ sedan in luftfuktigheten på 50 %. Eftersom damm och pollen är mer lättprovocerade i torr luft och mögel trivs i fuktig luft, så slipper man de värsta av båda miljöerna.

Att älska filter.

Se till att du byter filtren i ditt värme- och kylsystem. Detta är en viktig del av att hålla luften i ditt hem ren. Anteckna även nästa gång filtret behöver bytas i din kalender, samt varje gång du byter ett gammalt mot ett nytt.

Arbeta med dina fönster.

Fönster är ett inbyggt hinder för pollen i hemmet. Eftersom pollentalet generellt är på sin topp mellan 10: 00 och 15: 00, och under blåsiga förhållanden, är det lämpligt att hålla fönstren stängda vid dessa tidpunkter.

Skippa skorna.

Anamma en inga skor policy och uppgradera dörrmattorna hjälper till att hålla damm, pollen och mer från att komma in ditt hus i första hand. Gör detta en krångelfri process för gäster och hushållsmedlemmar genom att placera skovänliga korgar vid alla dörrar och att säkerställa att gott om dörrmattor finns.

 

cleaning-tips-1

 

Dammsugare med extra allt.

Investera i en BISSELL påslös dammsugare, eller en som har en lättbytbar påse, så att dammet stannar kvar på insidan medan du byter.

Var beredd på allt

Dammkvalsterskydd är ett utmärkt sätt att skydda dina sovrum. Skydda dina madrasser och kuddar från kvalster och vila lugnt.

Minska röran.

Röra kan lika väl refereras till som dammmagneternas kung. Ju mindre röra i ditt hus, desto lättare är det att städa, och desto mindre damm måste du slåss mot dagligen.

Håll husdjuren borta.

Husdjur i sovrum betyder allergikatastrof. Sovrummen är generellt hem för tunga, tjocka tyger som kan fånga upp och hålla kvar allergener från husdjur, liksom damm och en mängd andra saker. Försök att begränsa husdjur till områden med hårda eller lättaavtorkade ytor, som vardagsrum med trägolv och lädersoffor. Om du inte kan förhindra att dina husdjur kommer in i sovrummen, överväg att investera i en husdjursdammsugare speciellt utformad för att ta itu med de rengöringsutmaningar som följer med husdjursägande.

 

cleaning-tips-1

 

Uppoffera mjuka ytor.

Ja, mjuka tyger och mattor är mysiga, men om du är för upptagen med att nysa och fräsa för att njuta av dem, vad är poängen? När du väljer saker som soffor, gardiner och golv för ditt hem, väljer du lättrengörbar inredning av läder, trä, kakel, plast eller metall. (Eller använd en BISSELL mattrengöringsmaskin med en matt- och klädselrengörare.)

Torka av med en fuktig trasa

Det kanske låter konstigt, men att damma av dina tygmöbler med en fuktig trasa regelbundet kan hjälpa till att eliminera damm på en plats där du förmodligen tillbringar en hel del tid.

Skruva upp värmen.

Tvätta alla tygföremål du kan (mattor, gardiner, sängkläder, barnens gosedjur etc.) en gång i veckan i varmt vatten. Varmt vatten är mer effektivt än kallt för att effektivt avlägsna damm och dammkvalster.

Skäm bort bort husdjuren.

Att bada dina husdjur kan ofta bidra till att minska nivån på luftburna djurmjäll i ditt hem. Be en icke-allergisk familjemedlem att vara ansvarig för att tvätta och borsta husdjuret, samt hantera sällskapsdjursavfallet

cleaning-tips-1

 

Höj filterfaktorn.

Ägna dig åt lite gör det själv och använd ett tätt tyg som ostduk över dina luftkonditioneringsventiler för att hjälpa till att filtrera luften från potentiellt skadliga allergener ännu mer.

Var noggrann med växter.

Självklart, om pollen är ditt gift, vill du vara säker på att din trädgård inte är en pollenfarm. Växter som har tyngre pollen (vilket också är växter som råkar pollineras av insekter - vilket gör det lättare att veta vilket som är vilket) anses vara mer "allergivänliga". Detta beror på att pollen inte förflyttas lätt genom luften och därför är det mindre sannolikt att utlösa allergisymptom hos drabbade. Om du är osäker, fråga en assistent på plantskolan, eftersom de borde kunna hjälpa dig att peka på mer allergivänliga lövverk.

Skapa inte fukt.

Var noga med att starta utsugsfläkten eller öppna fönstret under och efter bad eller dusch. Detta kommer att göra mycket för att hjälpa till att hålla fuktnivån vid ett minimum. Eftersom mögel behöver fukt för att växa, är detta ett sätt att hjälpa till att lösa problemet innan det startar.

Torka torrt.

Efter att du har använt badet eller duschen, torka av området med en torr trasa så att så lite vatten lämnas kvar i badrummet som möjligt. Detta kommer att bidra till att förhindra mögeltillväxt i dessa ofta funktionellt fuktiga utrymmen.

 

cleaning-tips-1

 

*Källor:

http://www.diynetwork.com/how-to/maintenance-and-repair/cleaning/5-ways-to-allergy-proof-your-home-for-spring

http://www.houzz.com/ideabooks/10186599/list/18-ways-to-allergy-proof-your-home

http://time.com/3814214/25-ways-allergy-proof-home/

http://www.rodalenews.com/allergy-proof-home

http://www.webmd.com/tips-to-ease-indoor-allergies-at-home?page=2

Back
Om BISSELL

BISSELL är ett familjeägt företag som har varit ledande inom affärsområdet hushållsskötsel i över fem generationer. Vi har ett djupt engagemang att förstå livet och rengöringsbehoven hos våra konsumenter. Denna grundläggande tro leder oss till att utforska deras hemmiljöer och rengöringsvanor.

Läs mer